Zorgen voor ons water? Gewoon voor de poen!

Het is alweer een paar dagen aan de gang: de week van ons water. Het is best wel een belangrijke week. Want in deze week wordt echt nagedacht over hoe het ervoor staat met ons water. Is het allemaal wel schoon genoeg? Maar er wordt ook nagedacht over wat we met al dat water, dat van boven komt, doen. Klimaatontkenners doen op feesboek of er niks aan de hand is en dat die klimaatdingen maar een leugen zijn. Dat zijn meestal de usual suspects, met gekke nepnamen en stomme vlaggetjes. De deskundigen waarschuwen ons voor de gevolgen van die temperatuursverhogingen en subtropische regenbuien die daardoor worden gevormd. Daar moeten we met zijn allen wat mee.

Gelukkig zijn we op het gemeentehuis volop bezig met het voorbereiden op wat er gaat komen. Wegkijken van risico’s is lekker makkelijk, maar daar worden we later toch echt niet beter van. Lezers van mijn verhaaltjes weten dat ik best kritisch ben. Maar als klimaatburgemeester, waartoe ik benoemd ben, word ik toch wel blij van de ambtenaren die no nonsens beleid uitvoeren. Ik trek hier samen op met wethouder Hottentot, die ook best goed bezig is in het waterdossier. Ik heb wel prettige meningsverschillen met hem, maar hier trekken we toch samen op. Zo reiken we weer regentonnen uit aan Nissewaarders die heel goed bezig zijn en bijvoorbeeld wateropslag in de eigen tuin heel serieus nemen. Ook doen we gepassioneerd mee met het NK tegelwippen. Je weet wel….. tegels eruit en planten erin. Dat zorgt ervoor dat de kans op wateroverlast veel kleiner wordt. En je tuin wordt een stuk koeler in hete zomers. En met water uit je regenton kun je de planten besproeien en de terrastegels koeler maken, zodat je sneakers niet vastplakken. Meer info vind je natuurlijk op de website van Nissewaard.

Voor de mensen die denken dat milieu voor watjes is: Zorgen voor goed waterbeheer, goede waterkwaliteit, waterveiligheid en goed omgaan met ons aller water scheelt ook heel veel geld. Dat betekent lagere belastingen. Dus doe je het niet voor onze kinderen en kleinkinderen, zoals die klimaatridders, doe dan mee…. gewoon voor de poen.

Verschenen in Weekblad Groot Nissewaard

Dit bericht is geplaatst in Columns, Diversen, Politiek. Bookmark de permalink.