Karremans’oplossing tegen vliegende herriehufter

Hoera! Wethouder Karremans treedt op tegen herriehufters! Hierrr…. met die meetpaal!

Deze week werden duizenden wijkbewoners blij verrast door de maatregelen die wethouder Karremans (VVD) tegen de niet aflatende stroom van knallende, brullende, dreunende en bonkende auto’s en motoren in de buurt, afkondigde. Hij noemde in de diverse journaals al die herriebakken terecht “bloedirritant”. En om de daad bij het woord te voegen werd er een meetpaal in gebruik genomen met een waarschuwingsbord en een camera. Maak je meer dan 83 dB herrie, dan riskeer je straks een fikse boete van € 280,00. Want al die asociale rotherrie is nergens voor nodig. Wow, wat een goed plan en wat een daadkracht tegen die herriehufters. Laat ze maar voelen wat ze aanrichten met die onnodige herrie. Mijn steun heeft u!

Ik zou zeggen direct doorpakken, wethouder Karremans. Er zijn 3 wijken waar ze enorm veel last hebben van herriehufters, die de 83 dB, die u al eigenlijk te veel vindt, vaak met 100-400% overschrijden. Dat is dag in en dag uit, maar ook ’s nachts! De wijken zijn Schiebroek, Hillegersberg en Overschie. Daar tikken tussen de 70 en 170 herriebakken per etmaal fors boven die 83 dB aan. Mensen liggen er wakker van en ergeren zich rot. Verder schreef de GGD er al over dat tienduizenden mensen, maar vooral kinderen, er last van hebben. DCMR noteerde vorig jaar maar liefst ruim 113.000 herriemeldingen. Het is de hoogste tijd om daar iets aan te doen. En omdat het zoveel herrieschoppers zijn kan het ook nog mooi zijn voor de overheidskas, waar heel leuke dingen voor de burgers kunnen worden gedaan. Een snel rekensommetje leert toch dat het tenminste om € 7.500.000,- per jaar kan gaan. Ik zou zeggen: dat is toch een no brainer. Hierrrr met die meetpaal. Hup, naar die drie zwaar getroffen wijken.

Er is maar één klein dingetje. De herrieschopper heet vliegveld Zestienhoven. Daar komt al die herrie vandaan, dag in dag uit. Maar daarbij ook nog eens een hoop luchtvervuiling. Dat is wel een complicerende factor. Maar wethouder Karremans kennende weet hij daar vast wel een snelle en daadkrachtige oplossing voor te vinden. De wijken kijken heel erg uit naar die herrieverminderende maatregelen om die vliegende ‘herriehufters’ aan te pakken. Stel de wijkbewoners niet teleur!

Verschenen in het Algemeen Dagblad en BTV Rotterdam

Dit bericht is geplaatst in Columns, Luchtvaart, Openbare Orde. Bookmark de permalink.