Doe die belastingen maar eens lekker omlaag!

Ja mensen, het is de kreet op veel bruiloften en partijen. In de kroeg is het vaak het moppergesprek van de dag! Die overheid is steeds op rooftocht uit om jou je zuur verdiende geld af te pakken. En iedere keer verzinnen die “hoge heren” weer iets nieuws om jou je geld afhandig te maken. Allemaal om hun eigen zakken te vullen en ‘t pluche kleverig te houden, zodat ze kunnen blijven plakken.

Tegelijkertijd willen mensen méér subsidies, méér en bétere wegen, een groter defensieapparaat, hogere AOW, schoner water, goede voorzieningen, gratis zorgverzekering èn in de wijk een politiekorps dat zo groot is dat de pakkans 175% is. De meeste mensen voelen het aankomen. Belastingverlaging en een enorm wensenpakket gaat helemaal niet samen. Toch zijn er hele groepen politici die steeds hameren op lastenverlaging. Hele volksstammen, waarvan kennelijk de zakjapanner defect is of de rekenapp is verwijderd, lopen daar achteraan. Dat is toch heel wel gek, want we kunnen toch allemaal een beetje hoofdrekenen? En als u dat niet kan is een nascholingscursus wel een aanrader.

Het wordt pas erg als mensen die lastenverlagingen opeisen, maar niet willen inleveren als het om al die overheids- en maatschappelijke diensten gaat. En vaak komen mensen met bezuinigingsvoorstellen op diensten die ze zelf niet gebruiken of waar ze liever niet voor betalen. Daarmee zijn medeburgers dus wel de klos. Een heel fraai voorbeeld is de afschaffing van parkeergelden. Als dat gebeurt gaan mensen die geen auto hebben toch meebetalen aan parkeervoorzieningen, zoals peperdure parkeergarages. Een auto blijft een luxe, ook al roepen veel mensen dat het een 1e levensbehoefte is. Is het wel eerlijk dat anderen, zonder auto, daar aan meebetalen?

En om het ingewikkeld te maken: die mensen die de klos zijn zouden ook wel eens met voorstellen kunnen komen die de ander hard raken. Je ziet het voor je ogen gebeuren: dat gaat dus helemaal fout voor iedereen. Dan hebben we dus géén defensie meer, géén wegen, géén goede zorg. Dus denk drie keer na, als de OZB aanslag weer op de deurmat valt en deze gedachte opborrelt: Doe die belastingen maar eens lekker omlaag!

Dit bericht is geplaatst in Columns, Diversen, Politiek. Bookmark de permalink.