Alweer column nummer 100! Maar ook: ga stemmen!

Wat is de tijd snel gegaan. Dit is alweer de 100e column voor ons huis aan huisblad. Toen ik dat zag dacht ik: goh wat is nou de column die me het meeste is bijgebleven? Zonder aarzeling is dat de column van 12 februari 2019. De titel is: “Ik word zo een drankorgel!” De redactie van Groot Nissewaard schreef er het dringende verzoek bij: “Help Alfred s.v.p. niet aan de drank”. Dat verhaal  kan ik nog iedere dag gebruiken op sociale media. Ik omschrijf in die column wat me overkomt als columnist, niet alleen hier in onze krant maar ook bij BNNVARA, waar ik voor schrijf. Het is een must voor iedere reaguurder om dit werkje, geschreven met een knipoog, te lezen. Lees het hier: www.tinyurl.com/drankorgel

Reaguurders, met hun gekke namen en vlaggetjes, zijn nog altijd totaal voorspelbaar. Ze schelden en beledigen al binnen de 3 reacties en roepen dan ook nog dat ze niet aan het schelden zijn. Zo grappig! Deze column stuur ik dan ook iedere keer weer met veel plezier naar de sufferds die denken me te kunnen raken met hun gescheld, beledigingen en gedreig. Onder die superzure reaguurders zat zelfs een (inmiddels ex-) VVD wethouder. Dit was natuurlijk een vet cadeautje voor een columnist. Ik blijf regelmatig beleefd terug reageren en krijg dan als “straf” een blokkering van zo’n chagrijn. Alsof ik daar dan zwaar onder gebukt zou moeten gaan. Kortom, een column die leuk blijft, al zeg ik het zelf.

Dan nog even wat anders. Binnenkort mag je weer naar de stembus voor de provincie en het waterschap. Ga dat doen! U zult mijn naam daar ook ergens tussen zien staan, maar dat is niet zo belangrijk. Belangrijk is te weten dat als je niet gaat stemmen dat je eigenlijk de keuzes aan iemand anders overlaat. Dan is het daarna wel lastig om te mopperen. Stem dan wel op een partij die er toe doet. Voorbeeld: het waterschap gaat over de waterhuishouding. Hoe houden we onze voeten droog. Maar niet over immigratiepolitiek. Dus als een partij roept “grenzen dicht”, dan weet u dat u te maken heeft met een partij die weinig verstand heeft van droge voeten en de belastingen die u ervoor betaalt. Edoch: Ga stemmen!

Dit bericht is geplaatst in Columns, Politiek, Satrire, Sociaal. Bookmark de permalink.