Pers

Hier vind je een deel van de artikelen waarin ik een rol speel. Klik op het artikel voor volledige weergave. Deze pagina is in opbouw, wat er nu staat is slechts een heel klein deel van wat er is geschreven op opgenomen.

10-05-2024 Linq TV – Botlek TV: Bewoners van Geervliet en wijde omgeving zijn fel gekant tegen de mogelijke bouw van een vele voetbalvelden grote waterstoffabriek in het polderlandschap van de Bernisse.  Klimaatburgemeester Alfred Blokhuizen kwam op uitnodiging van Botlek TV / Linq Media naar de boerderij van de familie Lugtenburg aan de Ringdijk te Geervliet en zag met eigen ogen dat dit nou niet direct de meest geschikte locatie is.

24-04-2024  Rodi Media: The Hague Airport moet vluchten inperken. De natuur aantasten zonder dat je een natuurvergunning hebt? De rechter vindt dat niet in de haak en daarom moet Rotterdam The Hague Airport (RTHA) maatregelen nemen. Inkrimping van het aantal vluchten is de meest logisch, blijkt uit het vonnis.

23-04-2024 Nieuwe Oogst: Wrevel bij LTO, provincie en inwoners over opkoop stikstofrechten. Er is veel ophef ontstaan over het opkopen van stikstofrechten van Zuid-Hollandse boeren om Rotterdam The Hague Airport aan een natuurvergunning te helpen. Provincie, LTO Nederland en actiegroepen noemen de ontwikkeling zeer ongewenst. Lees meer.

19-04-2024 Trouw:  Rechter tikt overheid op de vingers: doe meer aan stikstofreductie van vliegvelden. De Nederlandse overheid moet van de rechter meer doen om de natuur te sparen rondom Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport. ‘Wat ze nu doen is illegaal.’ Of de overheid het daadwerkelijk hogerop zoekt is nog onzeker.

18-04-2024 AD: Rechter eist meer maatregelen tegen stikstofuitstoot: Rotterdam The Hague Airport moet mogelijk krimpen. De Nederlandse overheid moet van de rechtbank ‘passende maatregelen’ gaan nemen tegen de overmatige uitstoot van stikstof door Rotterdam The Hague Airport. Het vliegveld heeft daarnaast geen natuurvergunning. Mogelijk moet de luchthaven krimpen. Lees het vonnis.

16-04-2024 Linq Media: Verkeersinfarct blijft uit, discussie tunnel weer terug. De dramatische voorspellingen ten spijt, bleef de lang verwachte dramatische maandagochtend spits ten gevolge van de afgesloten Spijkenisserbrug uit. Op social media echter is het commentaar niet van de lucht. Daar smeken de ‘eilanders’ en de Rotterdamse gebruikers van de brug om doortrekking

25-03-2024 Universiteit van Nederland: Met deze methodes kan een vliegtuig veel stiller worden. Waarom maken vliegtuigen eigenlijk zoveel lawaai? Hoe kunnen we ze stiller maken? Wat is lawaai eigenlijk? In deze video beantwoordt Marijn Sanders, geluidsexpert aan de Universiteit Twente, al deze vragen. Je ziet het in deze nieuwe aflevering van Universiteit van Nederland.

25-03-2024 Groot Nissewaard: Het is weer begonnen: de week van de groene tuin! De lente is weer begonnen en dan kijk je toch weer uit naar lekker buiten zitten en genieten van je tuin. Daarom is er ook dit jaar weer de week van de groene tuin. Een week vol tips and tricks over hoe je je tuin groener, mooier en ook lekker koel kunt maken voor deze zomer.

5-3-2024 Groot Nissewaard: Klimaatburgemeester op bezoek bij 10 jarig Repair Café. Het is er een drukte van belang, als op donderdagmiddag om 13.30 u. het Repair Café in Wijkcentrum de Hoek haar deuren opent. Mensen staan in de rij om een defect apparaat te laten repareren. Ook de nieuwe klimaatburgemeester, Alfred Blokhuizen, ging op het bijna jaarlijkse, bezoek om met eigen ogen het werk te bekijken en met de vrijwilligers en bezoekers te spreken.

29-2-2024 Groot Nissewaard: Woo-verzoek kan in Nissewaard niet via e-mail worden ingediend. Iedereen heeft recht op informatie over wat de overheid doet, hoe ze dat doet en waarom. Overheidsorganisaties moeten die informatie uit zichzelf geven, of als iemand daarom vraagt. De informatie wordt dan openbaar.

28-2-2024 AD: Eindhoven’ dicht, buren RTHA zien bui al hangen,,Er is geen ruimte. Punt. Daar gaan we de luchthaven aan houden. Er is geen geluidsruimte, ze zitten dus al vol”, zegt Alfred Blokhuizen, de voorzitter van de Bewonersgroep tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport stellig. Als het toch gebeurt, stappen we naar de rechter.”

20-2-2024 Klimaatburgemeester doet oproep aan scholen. Klimaatburgemeester: Scholen meld je aan voor de snuffelfiets! Globe Nederland wil dat scholen in heel Nederland de luchtkwaliteit voor leerlingen meten. Dit in het kader van het wereldwijde onderzoeksprogramma voor middelbare scholieren. (bron Groot Nissewaard)

20-2-2024 Radio 1 Journaal: 10 mensen van milieu- en belangenorganisaties stappen straks op de trein naar Brussel om met leden van de Europese Commissie te praten over hun zorgen over de overlast van Schiphol. Alfred Blokhuizen, voorzitter van omwonenden-organisatie SchipholWatch stapt vandaag ook op de trein.

30-01-2024 Spraakmakers Radio 1 “Als je in Aalsmeer of Amstelveen woont, word je er echt gek van: om de twee à drie minuten een vliegtuig. Het is gewoon onleefbaar geworden.” Dat zegt Alfred Blokhuizen, voorzitter van de stichting Schiphol Watch, bij Spraakmakers. (beluister het radiofragment hier)

27-01-2024 Vrij Nederland:Waarom Schiphol maar niet krimpt.“We moeten het hebben van de rechtsstaat,’ zegt Blokhuizen. Ook heeft hij een tip voor politici. ‘Ga eens naar een bewonersavond in plaats van altijd maar met Schiphol en KLM te praten. Dat zijn bedrijven, niet je kiezers voor wie je een zorgplicht hebt.’’ Lees hier het hele artikel.

16-01-2024 In ontvangst nemen van de B.I.D. Award voor Duurzaamheid. Tijdens de Big Improvement Day is het Circustheater in Scheveningen werd deze publieksprijs uitgereikt aan de stichting waarvan ik trotse voorzitter ben: Schipholwatch.nl

27-12-2023 Algemeen Dagblad: Rotterdamse luchtverkeersleider berispt.  Luchtverkeersleiding LVNL erkent klacht over een luchtverkeersleider die niet hoffelijk uitliet over mij. Regels worden aangescherpt. Lees meer.

28-11-2023 Groot Nissewaard: Klimaatburgemeesters aan het werk. Afgelopen week droeg de oude klimaatburgemeester Ria Berkhout haar werk over aan de nieuwe klimaatburgemeester. Alfred Blokhuizen vindt dat hij grote schoenen te vullen heeft door het mooie werk dat zijn voorgangster heeft verricht.

19-11-2023 Botlek tv & Linq Media: Interview met de klimaatburgemeester . “ALFRED BLOKHUIZEN ZIET EEN GROENE TOEKOMST VOOR HEEL NISSEWAARD
Alfred Blokhuizen uit Spijkenisse is de nieuwe, door demissionair minister Rob Jetten van Economische Zaken en Klimaat, benoemde Klimaat Burgemeester van Nissewaard.”

30-10-2023 Weekblad Groot Nissewaard: Alfred Blokhuizen benoemd als klimaatburgemeester voor de gemeente Nissewaard. Het  ministerie van Economische zaken en Klimaat heeft het behaagd om mij te benoemen tot klimaatburgemeester van de Gemeente Nissewaard. Een mooie functie, waar ik de inwoners en de gemeente kan helpen bij het behalen van de klimaatdoelen. Maarrrrrrr ……….. wil die gemeente wel een echte klimaatburgemeester?

31-10-2023 Algemeen Dagblad: Alfred Blokhuizen mag dan maandag door minister Rob Jetten officieel zijn benoemd tot nieuwe klimaatburgemeester van de gemeente Nissewaard, de echte burgemeester negeert hem en weigert met hem samen te werken. De twee hebben de afgelopen jaren wel vaker in de clinch gelegen.

02-10-2023 NPO Radio 1 Journaal Compensatieregeling Schiphol Lees hier het artikel op de site van de NOS

AD 19-09-2023AD 19-08-2023 AD 29-04-2023  AD 18-09-2022

AD 02-07-2022

NOS 20-09-2021 Herrie valt meer op na coronarust: minder vliegtuigen, meer klachten

AD 12-05-2020

ZVA 16-12-2020

26 september 2014: Vooruitziende blik. 10 Jaar later een feit. Winkels omgebouwd naar woningen.Dagblad van het Noorden