De Late Avond

De Late Avond is een radioprogramma dat voor en samen met lokale omroepen in Zuid-Holland wordt gemaakt. Sinds 11 januari 2016 is het programma in de lucht. Het is een programma prachtige easy listening muziek en nieuws uit de streek. Een fijn programma om de dag mee af te sluiten en de nacht mee in te gaan. De inhoud van De Late Avond staat geheel los van mijn privé mening, of die van de meewerkende collega’s. Uiteraard zoals het hoort bij professionele journalistiek.

Waarom?
Het idee voor dit programma ontstond bij mij enkele jaren geleden en heb ik eerder aangeboden aan de regionale omroep. De bedoeling was om de pareltjes die lokale radio-omroepen maken een veel groter publiek te gunnen. Een publiek buiten de gemeentegrenzen van de lokale omroepen. Zo wordt het werk van de lokale media versterkt. Lokale media die helaas al langere tijd onder druk staan.

Waarom nu?
Mijn plan bleef diep onder in de la liggen bij de regionale publieke omroep en dat vind ik onjuist. Nu heeft een groot aantal lokale omroepen zich aangesloten bij dit samenwerkingsverband, waaruit blijkt hoe groot het enthousiasme en de behoefte is bij de lokale omroepen. Ik ben verrast door dit enthousiasme!

Programma–opzet
Het programma wordt samengesteld aan de hand van de door de deelnemende lokale omroepen ingezonden reportages en interviews. Daarnaast is er een perfect werkend redactieteam van Omroep Wetering dat zorgt voor een afwisselend en informatief aanbod aan interessante onderwerpen. Dit geheel wordt omlijst met prachtige easy listening muziek, waarbij extra aandacht is voor de Nederlandse artiesten.

Beluister hier onze uitzending gemist

De Late avond wordt in onderstaand gebied uitgezonden