Klimaatburgemeester

Per 1 november 2023 ben ik benoemd tot Klimaatburgemeester van Nissewaard.  Een mooie functie waar ik graag invulling aan geef, samen met de bewoners van Nissewaard en (als het even kan) het gemeentebestuur. Als je deze pagina volgt blijf je op de hoogte van mijn activiteiten.

25-03-2024 Groot Nissewaard: Het is weer begonnen: de week van de groene tuin! De lente is weer begonnen en dan kijk je toch weer uit naar lekker buiten zitten en genieten van je tuin. Daarom is er ook dit jaar weer de week van de groene tuin. Een week vol tips and tricks over hoe je je tuin groener, mooier en ook lekker koel kunt maken voor deze zomer.

5-3-2024 Groot Nissewaard: Klimaatburgemeester op bezoek bij 10 jarig Repair Café. Het is er een drukte van belang, als op donderdagmiddag om 13.30 u. het Repair Café in Wijkcentrum de Hoek haar deuren opent. Mensen staan in de rij om een defect apparaat te laten repareren. Ook de nieuwe klimaatburgemeester, Alfred Blokhuizen, ging op het bijna jaarlijkse, bezoek om met eigen ogen het werk te bekijken en met de vrijwilligers en bezoekers te spreken.

20-2-2024 Klimaatburgemeester doet oproep aan scholen. Klimaatburgemeester: Scholen meld je aan voor de snuffelfiets! Globe Nederland wil dat scholen in heel Nederland de luchtkwaliteit voor leerlingen meten. Dit in het kader van het wereldwijde onderzoeksprogramma voor middelbare scholieren. (bron Groot Nissewaard)

10-01-2024 Klimaatburgemeester bij ingebruikneming eerste windturbine op een boerenerf in Nissewaard. De klimaatburgemeester was ook te spreken over hoe het boerenbedrijf en de gemeente zijn gekomen tot een mooi resultaat. Dit is een goed voorbeeld hoe je samen toch kunt werken aan de bestrijding van de klimaatverandering. ‘En het mooie is dat iedereen wint. De eigenaar verdient er geld mee en er is fors minder uitstoot van CO2.’

28-11-2023 Groot Nissewaard: Klimaatburgemeesters aan het werk. Afgelopen week droeg de oude klimaatburgemeester Ria Berkhout haar werk over aan de nieuwe klimaatburgemeester. Alfred Blokhuizen vindt dat hij grote schoenen te vullen heeft door het mooie werk dat zijn voorgangster heeft verricht.

19-11-2023 Botlek tv & Linq Media: Interview met de klimaatburgemeester. “ALFRED BLOKHUIZEN ZIET EEN GROENE TOEKOMST VOOR HEEL NISSEWAARD
Alfred Blokhuizen uit Spijkenisse is de nieuwe, door demissionair minister Rob Jetten van Economische Zaken en Klimaat, benoemde Klimaat Burgemeester van Nissewaard.”

09-11-2023 Algemeen Dagblad: Gemeente toch in gesprek met klimaatburgemeester. Alfred Blokhuizen, de nieuwe klimaatburgemeester van Nissewaard, heeft zijn eerste plannen uit de doeken gedaan. Hij wil er een ‘mooi klimaatjaar’ van maken door op bezoek te gaan bij milieuprojecten, verenigingen en instellingen.

31-10-2023 Algemeen Dagblad: Alfred Blokhuizen mag dan maandag door minister Rob Jetten officieel zijn benoemd tot nieuwe klimaatburgemeester van de gemeente Nissewaard, de echte burgemeester negeert hem en weigert met hem samen te werken. De twee hebben de afgelopen jaren wel vaker in de clinch gelegen.

30-10-2023 Weekblad Groot Nissewaard: Alfred Blokhuizen benoemd als klimaatburgemeester voor de gemeente Nissewaard. Het  ministerie van Economische zaken en Klimaat heeft het behaagd om mij te benoemen tot klimaatburgemeester van de Gemeente Nissewaard. Een mooie functie, waar ik de inwoners en de gemeente kan helpen bij het behalen van de klimaatdoelen. Maarrrrrrr ……….. wil die gemeente wel een echte klimaatburgemeester?