Klimaatburgemeester

Per 1 november 2023 ben ik benoemd tot Klimaatburgemeester van Nissewaard.  Een mooie functie waar ik graag invulling aan geef, samen met de bewoners van Nissewaard en (als het even kan) het gemeentebestuur. Als je deze pagina volgt blijf je op de hoogte van mijn activiteiten.

28-11-2023 Groot Nissewaard: Klimaatburgemeesters aan het werk. Afgelopen week droeg de oude klimaatburgemeester Ria Berkhout haar werk over aan de nieuwe klimaatburgemeester. Alfred Blokhuizen vindt dat hij grote schoenen te vullen heeft door het mooie werk dat zijn voorgangster heeft verricht.

19-11-2023 Botlek tv & Linq Media: Interview met de klimaatburgemeester. “ALFRED BLOKHUIZEN ZIET EEN GROENE TOEKOMST VOOR HEEL NISSEWAARD
Alfred Blokhuizen uit Spijkenisse is de nieuwe, door demissionair minister Rob Jetten van Economische Zaken en Klimaat, benoemde Klimaat Burgemeester van Nissewaard.”

09-11-2023 Algemeen Dagblad: Gemeente toch in gesprek met klimaatburgemeester. Alfred Blokhuizen, de nieuwe klimaatburgemeester van Nissewaard, heeft zijn eerste plannen uit de doeken gedaan. Hij wil er een ‘mooi klimaatjaar’ van maken door op bezoek te gaan bij milieuprojecten, verenigingen en instellingen.

31-10-2023 Algemeen Dagblad: Alfred Blokhuizen mag dan maandag door minister Rob Jetten officieel zijn benoemd tot nieuwe klimaatburgemeester van de gemeente Nissewaard, de echte burgemeester negeert hem en weigert met hem samen te werken. De twee hebben de afgelopen jaren wel vaker in de clinch gelegen.

30-10-2023 Weekblad Groot Nissewaard: Alfred Blokhuizen benoemd als klimaatburgemeester voor de gemeente Nissewaard. Het  ministerie van Economische zaken en Klimaat heeft het behaagd om mij te benoemen tot klimaatburgemeester van de Gemeente Nissewaard. Een mooie functie, waar ik de inwoners en de gemeente kan helpen bij het behalen van de klimaatdoelen. Maarrrrrrr ……….. wil die gemeente wel een echte klimaatburgemeester?