BTV Rotterdam

Sinds 2017 maak ik deel uit van het bestuur van de Vereniging Bewoners tegen Vliegtuig Overlast Rotterdam Airport. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 21 maart 2019 werk ik verkozen tot voorzitter van deze vereniging. Een vereniging met zo’n 1000 huishoudens als lid.  Deze vereniging strijdt al tientallen jaren tegen de steeds groter wordende luchtvervuiling en geluidsoverlast in de wijde omgeving van de luchthaven.

Klik hier en lees je alles over deze vereniging

Klik hier en volg de vereniging op Facebook

Klik hier en volg de vereniging op Twitter

Soms worden functies in de media door elkaar gehaald. Dat blijkt hieronder. Tijdens het volslagen vreedzame Protestival van Greenpeace, op 14-12-2019, werd ik opgepakt terwijl ik er was om een reportage te maken voor het radioprogramma De Late Avond.

Voorzitter Vereniging tegen Vliegtuigoverlast opgepakt bij klimaatprotest Schiphol AD 14-12-2019

Journalist gearresteerd: een verslag uit eerste hand Schipholwatch 20-12-2019

Hoogleraar Jon Schilder noemt aanhoudingen in NRC onwettig. NRC 16-12-2019

.

.

.

Radiojournalist uit Spijkenisse opgepakt bij klimaatprotest op Schiphol RTV Rijnmond 14-12-2019

 

Hier wordt ik plotsklaps opgepakt en weggevoerd. Vragen stellen over “waarom” werden niet op prijs gesteld.  Beeld GP-TV

.

Hier interview ik Faiza Oulahsen van Greenpeace, met toestemming van de marechaussee en keurig binnen het cordon. Beeld: NH-TV

 

Woordvoering voor BTV en Schipholwatch

Uitleg over de Explane app bij Hart van Nederland van SBS6. “Het is te veel, te vaak, te vuil en veel te goedkoop”. 03-11-2019

.

Explane, de geluidsmetinsgapp die omwonenden kunnen gebruiken om zelf overlast te melden. Niet bij de overheid, want die wordt niet meer vertrouwd. NH Nieuws 17-09-2019.

 

Reactie op de mededeling van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat om vliegtuigen vanaf Lelystad hoger te laten overvliegen. RTV Oost 25-4-2019.

.

Reactie op aankondiging  Inspectie Leefomgeving en Transport op aankondiging maatregelen tegen Zestienhoven, vanwege overschrijding geluidsnormen. RTV Rijnmond 1-3-2019.

Voor de vereniging voerde ik het woord in een reportagereeks bij RTV Oost, januari 2019:

Deel 1: Omwonenden andere luchthavens waarschuwen: “Luchtvaartafspraken worden niet nagekomen”

 

Deel 2: “Je hebt als overheid afspraken met de burgers gemaakt, hou je daar dan aan”

 

 

Deel 3: Hoogleraar: “Wantrouwen in overheid groeit door dossier Lelystad Airport”