BTV Rotterdam

Sinds 2017 maak ik deel uit van het bestuur van de Vereniging Bewoners tegen Vliegtuig Overlast Rotterdam Airport. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 21 maart 2019 werk ik verkozen tot voorzitter van deze vereniging. Een vereniging met zo’n 1000 huishoudens als lid.  Deze vereniging strijdt al tientallen jaren tegen de steeds groter wordende luchtvervuiling en geluidsoverlast in de wijde omgeving van de luchthaven.

Klik hier en lees je alles over deze vereniging

Klik hier en volg de vereniging op Facebook

Klik hier en volg de vereniging op Twitter

18-04-2024 AD: Rechter eist meer maatregelen tegen stikstofuitstoot: Rotterdam The Hague Airport moet mogelijk krimpen. De Nederlandse overheid moet van de rechtbank ‘passende maatregelen’ gaan nemen tegen de overmatige uitstoot van stikstof door Rotterdam The Hague Airport. Het vliegveld heeft daarnaast geen natuurvergunning. Mogelijk moet de luchthaven krimpen. Lees hier het vonnis van de Rechtbank Arnhem.

27-12-2023 Algemeen Dagblad: Rotterdamse luchtverkeersleider berispt.  Luchtverkeersleiding LVNL erkent klacht over een luchtverkeersleider die zich ‘niet hoffelijk’ uitliet over mij. Regels worden aangescherpt. Lees meer.

Op 6 december 2022 sprak Alfred de Gemeenteraad van Rotterdam toe. Hier vind je de beelden. Het onderwerp was het eindproduct Participatie Vliegveld Rotterdam. Een traject dat door de Provincie Zuid Holland en de Gemeente Rotterdam als mislukt wordt beschouwd.

Omwonenden doen oproep: ‘Meet nu lucht en geluid bij vliegveld’ AD 27-03-2020

Door de coronacrisis zijn er geen passagiersvluchten meer van en naar Rotterdam The Hague Airport. Een goed moment voor een nulmeting van geluid en luchtkwaliteit. Die oproep doet actieclub BTV aan verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen. ,,De luchthaven is nu zoals die moet zijn: een zakenvliegveld met helikopters.

De lucht is van ons allemaal!

Opiniestuk in het AD en verschillende lokale kranten maart 2020

 

 

 

 

Soms worden functies in de media door elkaar gehaald. Dat blijkt hieronder. Tijdens het volslagen vreedzame Protestival van Greenpeace, op 14-12-2019, werd ik opgepakt terwijl ik er was om een reportage te maken voor het radioprogramma De Late Avond.

Voorzitter Vereniging tegen Vliegtuigoverlast opgepakt bij klimaatprotest Schiphol AD 14-12-2019

Journalist gearresteerd: een verslag uit eerste hand Schipholwatch 20-12-2019

Hoogleraar Jon Schilder noemt aanhoudingen in NRC onwettig. NRC 16-12-2019

Bekijk hier de beelden van omstanders van mijn arrestatie

Brief aan Minister Grapperhaus verstrekking onjuiste informatie aan de 2e Kamer inzake arrestatie journalisten.

.

.

Radiojournalist uit Spijkenisse opgepakt bij klimaatprotest op Schiphol RTV Rijnmond 14-12-2019

Hier wordt ik plotsklaps opgepakt en weggevoerd. Vragen stellen over “waarom” werden niet op prijs gesteld. Vanaf 1.51.30 Beeld GP-TV

.

Hier interview ik Faiza Oulahsen van Greenpeace, met toestemming van de marechaussee en keurig binnen het cordon. Beeld: NH-TV

 

Woordvoering voor BTV

Reactie op de mededeling van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat om vliegtuigen vanaf Lelystad hoger te laten overvliegen. RTV Oost 25-4-2019.

.

Reactie op aankondiging  Inspectie Leefomgeving en Transport op aankondiging maatregelen tegen Zestienhoven, vanwege overschrijding geluidsnormen. RTV Rijnmond 1-3-2019.

 

Voor de vereniging voerde ik het woord in een reportagereeks bij RTV Oost, januari 2019:

Deel 1: Omwonenden andere luchthavens waarschuwen: “Luchtvaartafspraken worden niet nagekomen”

 

Deel 2: “Je hebt als overheid afspraken met de burgers gemaakt, hou je daar dan aan”

 

 

Deel 3: Hoogleraar: “Wantrouwen in overheid groeit door dossier Lelystad Airport”