Luchtvaart rapporten

Hier vindt u relevante luchtvaart rapporten en berekeningen.

Heel vaak worden zaken beweerd door mensen op sociale media. Kloppen die beweringen wel? heeft elektrisch vliegen wel de toekomst? Is synthetische kerosine wel een wereldwijde oplossing? Gaat biokerosine schoner vliegen mogelijk maken? Kun je minder lawaaierig vliegen? Kortom: zijn al die “groene” alternatieven ons helpen schoner te vliegen? Hier vindt u een aantal antwoorden.

Is synthetische kerosine een alternatief voor de burgerluchtvaart? Lees hier de technology assessement. Bekijk hier de vingeroefening energiebehoefte Schiphol.

 

 

Elektrisch vliegen is dat wel realistisch? Bekijk hier de gewichtsberekening (vingeroefening). Let op: de berekening is niet compleet en bevat een onderschatting van een loopeffect. Hier leest u de factsheet en hier de wetenschappelijke notitie “de fabel van het elektrisch vliegen“.

Hoezo worden vliegtuigen stiller? Niet dus! Lees hier het rapport van Rien Dijkstra TU Eindhoven. Conclusie: vliegtuigen kunnen in de praktijk niet minder lawaai maken. Lees hier ook het bericht van Boeing in het Parool.