Radio

Na stevig de radiopiraat te hebben uitgehangen in de jaren 70 van de vorige eeuw, waarvoor ik 2 keer strafrechtelijk werd veroordeeld voor 250 gulden, begon een mooie radioloopbaan. (Pagina) Hieronder een lijstje. Overigens was het tot de eeuwwisseling heel normaal dat presentatoren en presentatrices een pseudoniem gebruikten, vaak om hun privéleven los te maken van hun openbare leven.

Bij Radio Antigoon presenteerde ik in de jaren 1980-1981 nachtprogramma “Spokenjagen” en in 2017 de ochtendshow op zondagochtend. Radio Antigoon  Stond bekend als een van de populairste en meest vernieuwende private omroepen van Vlaanderen.

 

Ik maakte vele jaren het programma “Stofzuigen met Dirk de Vries” een ochtendprogramma speciaal voor de huisvrouw, dat kon toen nog,  en de mensen die op het werk luisterden. Op Radio Annick deed ik dat jarenlang live. Ook maakte ik het programma op band voor ongeveer 20 vrije radiostations in heel Vlaanderen. Men noemde dat toen “syndicated programs“. (Pagina)

Bij Radio Annick (zie filmpje) maakte ik ook programma’s voor derden, zoals de Heudebert ontbijtshow. Een vrolijk ontbijtprogramma, gesponsord door een fabrikant van ontbijtproducten. In het programma Stofzuigen werden diverse quizzen gespeeld. Zoals een receptenspel mmv een restaurant (Sels) in Borgerhout en een spel met de Harlequin uitgeverij, die bekend is van de korte en suikerzoete romans. Presentatrice Kathy Pauwels las voor uit een van de boekjes, waarna er een quizvraag kwam. Ook was er een heuse verhalenwedstrijd, die met veel succes werd uitgezonden in 1983 en 1984.

Ik was ook directeur-grootaandeelhouder/DGA van Aktim BVBA en Connectron CV. Deze in 1993 overgenomen bedrijven verzorgden vooraf opgenomen programma’s voor ruim 25 radiostations en exploiteerde o.a. de Gentse zender Radio Free. Zie hier enkele foto’s.

Vanaf 1985 was ik algemeen directeur van Radio Free te Gent en belast met de dagelijkse gang van zaken. (Pagina)

In 1992 verliet ik de Vlaamse mediawereld om mij definitief in de Rotterdamse regio te vestigen. Daar werkte ik voor diverse omroepen en van 2010 tot 2015 bij de regionale omroep Radio Rijnmond. (Pagina)

Ik vele programma’s, in de periode 2008 tot 2015 voor de commerciële “zeezender” Radio Waddenzee, eigenaar van het radio-lichtschip Jenni Baynton in de haven van Harlingen. Vroege ochtend-, koffie- en middagprogramma’s . ook soms live vanaf de woelige baren. (Pagina)

 

Op 11 januari 2016 startte ik in Nederland met het radioprogramma en redactionele samenwerkingsverband De Late Avond. In dit programma werken 13 lokale omroepen redactioneel samen om een dagelijkse nieuwsshow te maken. In 2016 werd het programma genomineerd voor de OLON prijs voor het beste radioprogramma. (Pagina)

In januari 2017 keerde ik terug in Antwerpen bij de omroep waar ik mijn radioloopbaan begon: Radio Antigoon, onderdeel van het Stadsradio netwerk. Op verzoek van het management gebruikte ik weer mijn ouderwetse pseudoniem.

Tussen januari en september 2018 maakte ik programma’s voor Stadsradio Vlaanderen, dat tot 2027 mag uitzenden en een netwerk heeft door geheel Vlaanderen. Ik stopte daar omdat ik me niet kon verenigen met de gehanteerde omgangsvormen.

 

Sinds 18-10-2020 maak ik een radioprogramma voor het grootste deel van Zeeuws-Vlaanderen. Dat betekende een terugkeer in de Zeeuwse ether na een piratenperiode die tot halverwege jaren 80 duurde. De lokale krant schreef: “Alfred Blokhuizen is terug“. (Pagina)