Politieke Partij Tégen Nissewaard

Zo te zien komen ze er al snel. Het duurt nog even, zou je zo denken, maar ze zijn toch al in aantocht: de gemeenteraadsverkiezingen. Iedere week zie je artikelen in ons mooie huis-aan-huisblad waarin Raadsleden hun, al dan niet bewezen, heldendaden van de afgelopen jaren ten toon spreiden. Het is het ene succes voor en het andere succes na! Helemaal goed natuurlijk en ik lees het dan ook heel vaak met een wenkbrauw opgetrokken of een dikke vette glimlach. Mooi altijd die stukjes met zelfreflecties.

En dan opeens komt er wéér een nieuwe partij bij, althans ze kondigen het aan. Welja, wéér een partij die vóór Nissewaard is. Dat mag natuurlijk! Iedereen mag een partij beginnen. Dat is een heel groot goed. Maar zijn er eigenlijk wel partijen die tégen Nissewaard zijn? Dus ik dook de archieven in en luisterde nog eens een raadsvergadering af. Potverdikke! Blijken opeens al die partijen die nu in de Gemeenteraad zitten allemaal het beste voor te hebben met Nissewaard.  Wat een verrassing! De een wil dit beter, de ander dat. En dan zijn er ook nog partijen die hetzelfde willen. Maar ik lees en hoor nergens dat die hele wirwar aan partijen, die elkaar soms de Raadszaal uitvechten, het slecht voorheeft met onze stad en dorpen. Dat de ideeën niet altijd even handig of goed uitpakken is niet de issue.

Daarom beste mensen: wees eens helemaal origineel! Doe eens iets totaal anders. Mensen, richt een partij tégen Nissewaard op. Daar zit het supergrote gat in de kiezersmarkt. Al die partijen die het beste voor de burger willen zijn zo saai. Er zijn best wat dingen te verzinnen die niet in het belang zijn van Nissewaarders en die ook wel eens wat aandacht mogen ontvangen. Daar is best een heel leuk programma voor te schrijven. Bij mij borrelen al prachtige ergerniswekkende voorstellen op. Voorstellen die mensen gaan dwarszitten. Alles voor de goede zaak! Want ja, naast 10 partijen die allemaal vóór Nissewaard zijn kunnen we wel eens een buitenbeentje gebruiken. Daarom ben ik een warm voorstander van de oprichting van een politieke partij Tegen Nissewaard ;-).

Verschenen bij Weekblad Groot Nissewaard

Dit bericht is geplaatst in Columns, Politiek. Bookmark de permalink.