Radio Annick Antwerpen

Op uitnodiging van programmaleider Stef Debeuckelaere maakte ik de overstap van Radio Antigoon naar de veelbelovende en zakelijk ingestoken omroep Radio Annick. Die oversteek bleek geen misstap te zijn.  Radio Annick ontwikkelde zich als een van de meest professionele en populairste omroepen van Vlaanderen. Het was ook voor het eerst dat een private omroep in de luistercijfers voorkwam.

Radio Annick stond ook bekend als een omroep die haar medewerkers naar behoren betaalde. Niet in de laatste plaats omdat Radio Annick zeer nauw samenwerkte met IP-B, de reclame tak van RTL.

Ik bekleedde tegelijkertijd diverse functies bij de omroep. Naast presenteren van een radioshow deed ik het dagelijkse onderhoud aan de zendinstallatie, bouwde samen met een timmerman de grote en moderne studio, onderhield die ook en ging soms ook op pad voor het werven van advertenties.

De omroep kende een goed team, dat vol trots en passie de provincie Antwerpen van muziek en informatie voorzag. Ze liep ook voorop bij ontwikkelingen. De omroep landelijk nieuws omdat ze als een van de eersten met het uitzenden van reclamespots en gesponsorde programma’s begon.

In het filmpje zie je Ortwin Weignein, een van de investeerders, uitleggen aan het BRT Journaal waarom Radio Annick een succes kan zijn en is. Dit verslag werd gemaakt op de dag dat in Vlaanderen voor het eerst radioreclame werd uitgezonden.

Uitgebreide info over Radio Annick vind je hier

Wordt vervolgd