Zit daar ergens een soort van kortsluiting?

Soms krijg ik dingen niet bij elkaar in mijn hoofd. Regelmatig zie ik gebeurtenissen voorbij komen waarvan ik denk: zijn we van het padje af? Hebben mensen geen geweten, of leven ze in een wereld waar heel veel zaken niet worden genoemd of genegeerd?

Zo worden we al jaren gewaarschuwd dat het belangrijk is dat we gaan tegelwippen, om de oplopende temperatuur in de woonomgeving terug te dingen. Ik zit daarover van alles in onze krant te lezen en diezelfde week zie ik in mijn straat twee keer een vrachtwagen stapels tuintegels afladen.

We worden gevraagd om zuinig om te gaan met de natuur en in deze tijd rustig te zijn in bos, duin en op de hei. Het seizoen van broeden en jongen is begonnen. En wat zie ik tot mijn ontsteltenis gebeuren: een rijtje crossmotorrijders, met knetterende uitlaten, dwars door een afgebakend natuurgebied scheuren. Enorme herrie en uitlaatstank veroorzakend. En als je niet als de wiede weerga opzij stapt op zo’n mooi wandelpad krijg je verwensingen naar je hoofd.

We worden dringend gevraagd om minder drinkwater te gebruiken, want er is een probleem aan het ontstaan bij het leveren van een hoge kwaliteit water uit de kraan. Tegelijkertijd zie ik dat een 2e zwembad in de tuinen van de buren wordt opgebouwd.

We worden dag in dag uit gewaarschuwd voor de enorme slechte effecten van het vliegverkeer op ons aller leefomgeving en gezondheid. Tegelijkertijd zie ik de, immer klagende baas van de ANVR, zeggen dat het aantal vliegreizen enorm is gestegen en mensen mopperen dat de ticketprijzen omhoog gaan.

Het is nacht en rustig op de ringweg, dus je zou denken dat automobilisten en motorrijders om 3 uur in de nacht daar rekening mee houden. Welnee joh! Racen, dat is dan het doel. Met alle herrie en knallen uit de uitlaat van dien. Iedereen wakker!

Ik kan dat maar niet begrijpen. Wat gaat er mis in de hoofden van de mensen waardoor ze precies het tegenovergestelde doen dan dat goed is voor ons allemaal, maar feitelijk ook voor henzelf. Ik denk dan echt: zit daar ergens een soort van kortsluiting?

Deze column is verschenen in weekblad Groot Nissewaard

Dit bericht is geplaatst in Columns, Diversen, Luchtvaart, Openbare Orde, Politiek. Bookmark de permalink.