BTV Rotterdam

Sinds 2017 maak ik deel uit van het bestuur van de Vereniging Bewoners tegen Vliegtuig Overlast Rotterdam Airport. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 21 maart 2019 werk ik verkozen tot voorzitter van deze vereniging. Een vereniging met zo’n 1000 huishoudens als lid.  Deze vereniging strijdt al tientallen jaren tegen de steeds groter wordende luchtvervuiling en geluidsoverlast in de wijde omgeving van de luchthaven.

Klik hier en lees je alles over deze vereniging

Klik hier en volg de vereniging op Facebook

Klik hier en volg de vereniging op Twitter

Uitleg over de Explane app bij Hart van Nederland van SBS6. “Het is te veel, te vaak, te vuil en veel te goedkoop”. 03-11-2019

.

 

Explane, de geluidsmetinsgapp die omwonenden kunnen gebruiken om zelf overlast te melden. Niet bij de overheid, want die wordt niet meer vertrouwd. NH Nieuws 17-09-2019.

 

Reactie op de mededeling van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat om vliegtuigen vanaf Lelystad hoger te laten overvliegen. RTV Oost 25-4-2019.

 

Reactie op aankondiging  Inspectie Leefomgeving en Transport op aankondiging maatregelen tegen Zestienhoven, vanwege overschrijding geluidsnormen. RTV Rijnmond 1-3-2019.

Voor de vereniging voerde ik het woord in een reportagereeks bij RTV Oost, januari 2019:

Deel 1: Omwonenden andere luchthavens waarschuwen: “Luchtvaartafspraken worden niet nagekomen”

 

 

Deel 2: “Je hebt als overheid afspraken met de burgers gemaakt, hou je daar dan aan”

 

 

Deel 3: Hoogleraar: “Wantrouwen in overheid groeit door dossier Lelystad Airport”