Die hangjongeren moeten gewoon opzouten!

Je ziet het aan de foto hiernaast, ik ben een man op zekere leeftijd. En dan weet je het wel.  van is je hormoonhuishouding iets anders. Dat moet natuurlijk worden gecompenseerd, je kunt niet anders. Je wilt toch niet uit de gratie vallen? Dus wat doe je dan? Juist, je gedrag aanpassen.

Dus ik kocht een vette motor. Zo eentje waar je gemakkelijk de geluidsdempers uit kunt halen en die lekker veel toeren maakt. En weet je wat zó mooi is in onze slaapstad? Midden in de nacht ligt de ringweg lekker leeg. Dan doe ik een wheelie op de Maaswijkweg, vol gas in zijn 3 op de Schenkelweg, even wat naverbrandingsknallen op de Baljuwlaan. Dat is zó gááf! Het klinkt echt geweldig, zo kaatsend tegen de gevels. En weet je wat? Het is ook superveilig, er is helemaal geen verkeer. Worden mensen daar wakker van? Hoezo? Die moeten niet zo zeuren hoor, die omwonenden. Het is toch gewoon leuk voor mij dat ik dat allemaal kan? En ja, als je geen geluidsoverlast wil hebben, moet je niet langs een weg gaan wonen.

Ik heb veel meer tijd gekregen, dus dan kun je vaker met vakantie. Erop uit! De vliegtickets zijn na de coronacrisis nog goedkoper dan ervoor. Dus: pluk de dag! Hoppa, met het vliegtuig stedentrips maken. Je leeft tenslotte maar 1 keer. Dat je vaak midden in de nacht gaat vliegen is bijzaak. Het gaat om de prijs, een lousy € 29,-. Dat men in een zéér wijde omgeving van een luchthaven er wakker van ligt? Ach, had men er maar niet moeten gaan wonen in een straal van 25 km. Niet zeuren jongens. Ik heb het héérlijk naar mijn zin. En 1 of 2 keer per jaar ga ik voor de broodnodige rust met het vliegtuig naar een ver land waar je nog kunt genieten van die helende stilte, natuur, schone lucht en een prachtige sterrenhemel. Ik heb daar rècht op!

Weet je waar ik me aan erger? Aan die jonge gasten die rondhangen. Soms in een winkelcentrum, soms hier aan de overkant. Wat een herrie maken die snotneuzen. Daar gáát mijn rust! Die hangjongeren moeten gewoon opzouten (cynische modus uit)!

Dit bericht is geplaatst in Columns, Openbare Orde. Bookmark de permalink.