Klaar voor het eerste kabinet Wilders

Ja, je leest het goed, ik ben klaar voor het kabinet Wilders 1. Laat maar komen!

Als we de peilingen moeten geloven wordt straks de PVV de grootste fractie, niet te verwarren met de grootste partij. Met 36 zetels voorwaar geen peanuts. Ik zou zeggen voor de draad ermee, met het minderheidskabinet Wilders 1. Want samenwerken met echte partijen is natuurlijk erg lastig in een nepparlement met allemaal sukkels, landverraders, misselijk makende mannetjes en losers.

Wilders zal dan met zijn grootste fractie de leiding moeten nemen in de formatie. Partijen zijn niet verplicht om in een coalitie te gaan zitten. Echte partijen hebben leden en die zie ik niet zo 1-2-3 instemmen met een coalitie met Wilders. Na het debacle bij het CDA zal men zich nog wel eens achter de oren krabbelen. En samenwerken met de VVD? Ik weet niet of de ondernemers in deze ondernemerspartij daar wel op zitten te wachten, op die gesloten grenzen en zo.

Dus kom maar op met het vernieuwende kabinet Wilders 1. Ik doe alvast een paar voorstellen qua bemensing van een deel van dit kabinet.

Premier
Als premier Geert Wilders zelf, die met stalen vuist zijn ploeg gaat besturen. Want voor je het weet wapperen ze weer alle kanten uit. Dat zien we in de provincies, gemeenten en de EU. De stemmingen in de ministerraad worden per direct afgeschaft. Allemaal veel te lastig.

Propaganda
Als Minister van Propaganda, voorheen Cultuur, uiteraard Martin Bosma, die vanzelfsprekend de publieke omroep, met haar 3,5 miljoen leden, gaat opheffen en vervangen door een echte staatsomroep. Want waarom zou je subsidie geven aan instellingen die kritisch zijn op je beleid, is een van zijn meningen. En de geschiedenis geweld aandoen kan geen kwaad, zo blijkt uit zijn boeken. Dat kan dus beter. Weg met die controlerende journalisten! Ook zal hij allerlei boeken verbieden die niet in het beeld van de PVV passen, maar dat geen staatscensuur noemen.

Justitie
Als minister van Justitie Marcel de Graaff. Die heeft zojuist fraude in de praktijk uitgevoerd en is er voor veroordeeld. Hij weet dus hoe het is om stiekem stemfraude te plegen. En met boeven vang je boeven, toch? Ik aarzel nog even over zijn Staatssecretaris. Misschien Dion Graus, die bij GeenStijl wordt geafficheerd met ‘vrouwenmepper’. Er moeten tenslotte mensen komen die orders geven tot het neerschieten van allochtone rotjochies en het door de knieën schieten van Marokkaanse jongens die voor overlast zorgen. Dan is ervaring met fysiek geweld wel gewenst.

Landbouw
Toch tip ik Dion Graus als Minister van Landbouw. Hij kan dan werk maken van zijn liefde voor dieren. Dan is het weg met de kiloknaller en megastallen. Het is dan afgelopen met de plofkip, de kooikonijnen en varkenspakhuizen. Want dierenliefde kan immers niet beperkt worden tot goudvissen, katten en honden. Het vlees in de supermarkt wordt daardoor flink duurder, omdat dieren een beter leven krijgen en de boeren een eerlijke prijs. Om dat allemaal te controleren wordt de dierenpolitie weer ingevoerd en uitgebreid met honderden inspecteurs die alle boerenbedrijven systematisch verbaliseren wegens dierenmishandeling.

Emigratie
Als Minister van Emigratie zie ik Sietse Fritsma. Die is al meerdere keren op de vingers getikt wegens discriminatie. Hij is dus perfect gekwalificeerd. Hij kan uitstekend de orders van Wilders uitvoeren. Er moeten immers miljoenen moslims uit Europa worden gedeporteerd, te beginnen uit Nederland. Ook moeten er ‘minder, minder, minder Marokkanen’ in Nederland aanwezig zijn. Fritsma gaat dat ‘regelen’. Uiteraard gaat hij kledingvoorschriften uitvaardigen in de openbare ruimte. En als je er niet aan voldoet, krijg je een fikse boete, want de ‘vervuiler betaalt’.

Volksgezondheid
Minister van Volksgezondheid wordt vanzelfsprekend Fleur Agema. Deze beminnelijke vrouw gaat de zorg op de schop nemen. Ze vertelde in WNL op zondag dat ze ‘nooit vooruit dacht’, dus ze is zeer geschikt voor deze positie. Een ziekte of handicap overkomt de mens immers, dus daar is geen lange termijn visie of strategie bij nodig.

Binnenland
Als Minister van Binnenlandse zaken tip ik Marjolein Faber. Ze heeft de perfecte garderobe voor deze job. Meestal iets militairachtigs. Ze wil alles buiten de deur houden dus grensbewaking wordt haar taak, want wat er niet in komt, uh … komt er niet in. Zij gaat de 1550 km lange Nederlandse grens dichttimmeren. Want de MP eist dat de grenzen worden gesloten. Daarvoor gaat ze enkele tienduizenden ambtenaren aannemen en bewapenen. Verder komt er een hoog hek rond ons land. Dat is goed voor de economie, want Heras heeft daar een enorme klus aan.

Economie
Ik heb nog geen idee wie de Minister van Economische zaken moet worden. Dat is de man/vrouw die het EU verdrag moet gaan opzeggen en daarna (opgeteld) enkele duizenden handelsverdragen met 200 landen moet gaan afsluiten.

Ik ben benieuwd in welke volgorde dat gaat gebeuren. Wordt eerst het EU-verdrag opgezegd en daarna al die duizenden nieuwe verdragjes afgesloten? Hoe lang gaat dat duren? Wat gebeurt er intussen? En waarom zouden al die 200 landen daar geen slaatje uit willen slaan? Of worden eerst duizenden verdragjes gesloten en dan pas het EU-verdrag opgezegd? Hoe lang gaat dat duren en waarom zouden al die landen weer daaruit geen slaatje willen slaan? Dat vraagt natuurlijk (lange termijn) visie. Ik weet even niet zo snel wie dat heeft in deze club.

Financiën
Het ministerie van Financiën wordt afgeschaft, want de belastingen worden zo laag dat dat niet meer nodig is. En na de terugkeer van de gulden is de economie zo klein dat dat gemakkelijk door een bureau bij Economische Zaken kan gebeuren.

Buitenland
Buitenlandse Zaken wordt eveneens afgeschaft, want nadat alles binnenlands is geworden is dit ministerie niet meer nodig.

Sociaal
Ministerie van Sociale Zaken wordt ook afgeschaft, want al die uitkeringstrekkers zijn maar profiteurs die op onze zakken leven, zo is de veelgehoorde mening bij de PVV.

Onderwijs
Ministerie van Onderwijs kan ook worden ondergebracht bij  Economische Zaken. Want leren doe je om te gaan werken en meer niet. Professoren worden ontslagen, want wetenschap is ook maar een mening, zo blijkt uit de stortvloed aan verwijten aan de deskundigen en onderzoekers, door de PVV.

Verkeer
Ministerie van Verkeer wordt ook afgeschaft en ondergebracht bij Economische zaken onder de naam Bureau 130.

Ik ben ook op zoek naar een oppositielid die iedere maand een motie van wantrouwen gaat indienen tegen dit nieuwe kabinet. Dat is namelijk een PVV traditie. Dat houden we dan in ere. Kandidaat is misschien Emile Roemer. Zijn partij deed weleens gezellig mee met dit PVV-ritueeltje.

Ik ben benieuwd naar de daadkracht van het eerste kabinet Wilders. Succes!

Verschenen bij Joop.nl van BNNVARA

 

Dit bericht is geplaatst in Columns, Politiek. Bookmark de permalink.