Belangrijke petitie van Noortje

Foto: Noortje van Lith

Nissewaard kent heel veel mensen met een zeer warm hart. Met gevoel voor de medemens. Mensen die zich kunnen inleven in de gevoelens van anderen. Maar ook die bewondering hebben voor mensen die vurig strijden voor het belang van velen. Vandaag wil ik eens aandacht besteden aan een vrouw die haar stinkende best doet en strijdt voor het enorme belang van mensen met een beperking. Vandaag wil ik het hebben over Noortje van Lith. Ze is een moedige vrouw met een beperking.

Noortje knokt tegen de nare gevolgen van de aanpassingen van de Participatiewet. Een wet die niet alleen werklozen op grote achterstand zet in rechten. Ze is, en helemaal terecht, bang dat mensen met een beperking gaan vallen onder de regels van de “bijstand”. Hierdoor dreigen ze hun zelfstandigheid te verliezen en voor altijd, ook financieel daardoor volkomen afhankelijk te worden van anderen. Dat vindt ze vreselijk. U kunt zich dat als lezer best wel voorstellen. Zo krijg je als “gehandicapte” nooit een gelijkwaardige positie in ons land. Terwijl je ook niet hebt gevraagd om die beperking. Google even op haar naam en je komt veel info tegen.

Na haar brieven aan Mark Rutte en haar optreden bij Jeroen Pauw is er wel wat veranderd aan de wetsvoorstellen, maar dat is volgens haar meer dan onvoldoende. Ze wil gewoon een gelijke behandeling voor iedereen. Ze wil het recht op onafhankelijkheid voor iedereen gewaarborgd zien. En wie kan daar nu tegen zijn. Je hebt van die mensen die het allemaal niks kan schelen en 10 minuten in de file staan belangrijker vinden dan het welzijn van de medeburgers. Maar u, lezer van deze column, bent niet zo. U begrijpt het best dat, als u iets overkomt u ook niet volledig afhankelijk wilt worden van anderen.

Daarom vraag ik u Noortje nú te steunen en haar petitie te tekenen. Het is een kleine moeite, maar een heel groot gebaar. Ga naar: https://actie.degoedezaak.org/petitions/verander-de-participatiewet, teken en deel, met uw Facebook en Twittervrienden, deze belangrijke petitie van Noortje!

Dit bericht is geplaatst in Columns, Diversen. Bookmark de permalink.