Beste Mark Rutte, hier wat tips voor het debat met Wilders

Beste mijnheer Rutte, leg bloot wat de uiteindelijke gevolgen zijn van wat Wilders roept. Dat hebben we nodig

 

Geachte heer Rutte,

U bent een geluksvogel, u heeft de mazzel om te “mogen” debatteren met Geert Wilders tijdens het Een Vandaag debat. Gefeliciteerd!

Ik hoop wel dat u van de gelegenheid gebruik maakt om een aantal prangende vragen te stellen aan deze man. Vragen die maar niet, door de mediaban door hem, ergens anders kunnen worden gesteld.

In mijn omgeving wordt veel gedebatteerd over de standpunten van Wilders. Het opmerkelijke is dat de aanhangers van deze man op geen enkel moment antwoord kunnen of durven geven over hoe de standpunten van hem moeten of kunnen worden uitgevoerd. Eigenlijk loopt men steeds weg voor conclusies, als de beelden die in mensen hun hoofd ontstaan, duidelijk worden. Je moet er wel steeds doordringend op doorvragen. Bij de derde keer zegt men dan “ja joh, hij komt toch nooit aan de macht”. Ik vraag dan steevast, waarom zou je het risico nemen? Daarna blijft het meestal heel stil. Zeker nu in de VS een leider probeert door te drukken wat hij in de campagne heeft geroepen​ is het niet meer denkbeeldig dat Wilders zijn plannen daadwerkelijk ten uitvoer wil brengen.​

Ik ​stel mijn discussiepartners altijd de volgende vragen:

1. Hoe gaat dat eruit zien, dat deporteren ​(​​”send them away”) ​van miljoenen moslims? Hoe gaat u 800.​0​00 mensen in Nederland eruit gooien, waardoor u Amsterdam en Utrecht als het ware helemaal leeg maakt? Gaan de moslims vrijwillig en gedwee weg omdat u het beveelt, nadat men keurig gewerkt heeft, belastingen heeft betaald, hypotheken heeft afgelost, kinderen op school heeft? Hoe gaat dat eruit zien? Gaat het per trein, vliegtuig, vrachtwagen, lopend? Wie stelt de gedeporteerden schadeloos?Hoe gaat u dat regelen, mijnheer Wilders? Hoe ziet dat eruit? ​Heeft u al een beeld?

2. Hoe gaat dat uitgevoerd worden dat verbieden van de Koran? Ik heb er zelf 2, waarvan een een prachtig geschenk is!​​ Krijg ik nu te maken met brute huiszoekingen en een gevangenisstraf? Hoe gaat u dat regelen mijnheer Wilders? Hoe ziet dat eruit?

3. Hoe gaat een hoofddoekverbod eruit zien? Krijgen vrouwen te maken met politiemannen die vrouwen in de boeien gaan slaan? Hoe ziet dat eruit?

4. Hoe gaat dat eruit zien, dat in de knieën schieten en voor het leven invalide maken van overlast gevende jongeren? Hoe ziet dat eruit?

5. Hoe gaat dat eruit zien, die dichte grenzen? Nederland heeft “maar” 1200 kilometer grens. En wat doet u aan het effect dat als je er niet in kan, hoe kom je er dan uit? Een dagje Antwerpen wordt dan een wereldreis, net als vroeger. Een weekje Spaanse zon is dan een heel stuk moeilijker​​ en veel duurder​. Hoe gaat dat eruit zien, mijnheer Wilders?

Vraag het één keer, vraag het twéé keer, vraag het drie keer! Geef niet op! Laat je niet afleiden door de woordenstroom van Wilders, die er alleen op uit is om de zendtijd vol te praten, zodat men niet tot de kern kan doordringen. Laat de kijker zien wat de gevolgen zijn van de verkondigingen van Wilders.

Iedereen loopt ​namelijk weg voor die directe vragen, ook de journalistiek! Geen journalist haalt dat filmpje meer aan waarin hij zegt dat hij deporteren tot de mogelijkheden rekent​ en er openlijk over fantaseert​! Het blijft bij veel minder vergaande beweringen van Wilders. Stel ​hardop ​die vragen! Als echte liberaal moeten die uitlatingen en plannen van Wilders, zoals hierboven beschreven, toch heel veel pijn doen? ​Vertel de mensen dat dat “doe ff normaal” filmpje in de Tweede Kamer, dat we heel vaak terugzien, helemaal niets is in vergelijking met de andere fantasieën die hij elders ventileert! Bij zo’n deportatiefantasie moeten toch alle liberale alarmbellen keihard afgaan?

De journalistiek krijgt eigenlijk nooit rechtstreeks de kans die heel harde vragen te stellen. Maar als het er toch een keertje van komt dan wordt het een superslap WNL-verhaal. De journalistiek heeft overigens mogelijkheden genoeg, als Wilders blijft weigeren om ze te woord te staan. De media brengt columns, hoofdartikelen, factchecking, hoofdredactionele commentaren, journaals, actualiteitenprogramma’s, talkshows waar de gevolgen kunnen worden besproken en beschreven. Dat kan ook zonder hem. Maar op een of andere manier gebeurt het maar niet.

Beste mijnheer Rutte, leg bloot wat de uiteindelijke gevolgen zijn van wat Wilders roept. Dat hebben we nodig. Dan kunnen de twijfelaars hun mening nog bijstellen. De neonazi’s die hem bij die bijeenkomsten met verderfelijke vlaggen staan toe te juichen veranderen hun mening toch niet. Een deel daarvan zou zomaar in staat kunnen zijn om die deportaties, schietpartijen en vrouwenmishandelingen voor hun rekening te nemen. Er zijn al “volgelingen” (niet per se neo-nazi’s) in staat om brandbommen te gooien naar volle gebedshuizen.

Succes bij het debat!

Met hartelijke groet,

Alfred Blokhuizen

Een”retebezorgde​​”​ burger!

PS: Voor de PVV deportatie-ontkenners en voor de zoveelste keer het linkje naar de tv-uitzending waarin hij deportatie​ aankondigt als maatregel.

Verschenen bij Joop.nl van BNNVARA

 

Dit bericht is geplaatst in Columns, Politiek. Bookmark de permalink.