Het ‘First Lady debat’ was juist een schande voor Nederlandse waarden en normen

Allemachtig! Bij mannen zouden we het hebben over een wedstrijdje ver plassen over de rug van weerlozen in onze maatschappij.

 

Zondag 26 februari konden we kijken naar het “first lady debat” (alleen de naam al) van WNL. Een surrealistisch debat! Ik dacht altijd dat vrouwen, vanuit hun moederinstinct menselijker zouden zijn. Meer zouden nadenken over lange termijn gevolgen en wat het met de aarde en hun kinderen-kleinkinderen zou doen. Ik weet het, het is een ingesleten vooroordeel dat mij tussen de oren is gepropt.

Helaas lieten de dames zich zien van hun hardvochtigste kant, als het om de medemens gaat. Wederom moesten de mensen met een migratie-achtergrond flink slikken. Ze horen er nooit bij, ze moeten aan andere regels, ook ongeschreven, voldoen. En als ze dat niet doen moeten ze maar weg. Allemachtig! Bij mannen zouden we het hebben over een wedstrijdje ver plassen over de rug van weerlozen in onze maatschappij. Schande!

Wat mij het meeste stoorde is het oeverloze geleuter over waarden en normen. Ook nu door de dames weer in een verkeerde volgorde gezet. Het is namelijk niet normen en waarden, of men moet echt bedoelen dat de waarden aan de op dat moment geldende normen worden aangepast. In dit geval zijn we op een supersnelle waterglijbaan gestapt!

Illustratie van deze omdraaiing: Waarde: We behandelen elkaar met respect in ons land. Norm: beledigen is strafbaar. De neiging is nu om de waarde aan te passen aan de scheldende burger. De strafbaarstelling moet er voor sommigen af om vrijelijk God en iedereen verrot te kunnen schelden. Dat is een zeer gevaarlijke ontwikkeling.

Dames, vertel eens, over welke waarden en normen hebben we het? En wie knikkeren we dan het land uit? Mogen mensen met een migratie achtergrond dus ook roepen en tieren? Of is dat alleen weggelegd voor de hardcore PVV fans.

Even een rijtje, de lijst is overigens eindeloos en de ergste opmerkingen komen wellicht niet door de (terechte) moderatie.

Annabel Nanninga: “Dobbernegers” en “Gedreven door instinct verlaten ze hun overwinter-broedplaatsen en maken de onzekere oversteek naar het Hoge Noorden.”

Demonstranten in Gemeentehuis Steenbergen: “Daar moet een piemel in”

ReageerderTwaalf: “ga eensch heel snel dood.”

Fuhrer: “maar ja extreem linkserts zijn mega dom, domste volk wat er bestaat”

Botte Hork: “Asieleisers oppakken, terug naar zandbak brengen en bootje aan splinters knallen.

Mark Rutte: “Pleur op”

Frank: “Jullie zijn vies, jullie willen een piemel hebben, bah” (tegen demonstrerende vrouwen in Spijkenisse)

En dan zwijg ik nog maar over de al tientallen jaren voortwoekerende hooligangeweld! Ik heb nog geen ADO-aanhanger het land zien uitknikkeren!

Mogen de mensen met een migratieachtergrond voortaan ook equivalenten van deze uitspraken doen? Of zijn racistische en beledigende uitspraken nu ook toegestaan voor deze inwoners van Nederland? Zijn ze dan pas echt geïntegreerd als men meedoet met deze bagger? Of is het dan toch weer anders? Want laten we eerlijk zijn, mevrouw Nanninga mocht tenslotte optreden in De Slimste Mens, ondanks haar regen aan racistische opmerkingen bij o.a. GeenStijl.

Dus: Vertel het eens dames! Welke waarden en normen?

Door mijn hoofd schoot deze opmerking van Loesje: “Terroristen zaaien angst, politici geven het water”. Deze dames werkten er danig aan mee. Ook de SP, door niet snoeihard stelling te nemen! Dat laatste vond ik nog het meest teleurstellende.

Verschenen bij Joop.nl van BNNVARA

 

Dit bericht is geplaatst in Columns, Politiek. Bookmark de permalink.