Burkaverbod? Gezellig!

Foto: Unsplash

Er is heel goed nieuws te melden in ons land. Nu het burkaverbod is geëffectueerd is er  plots heel veel veranderd. Alles ten goede. Ik ben er opgetogen van. Ik wist niet dat het plan van Wilders zo’n geweldige impact heeft! Hartelijk dank mijnheer Wilders!

Wat is het geval. Ik zie al die televisieprogramma’s, al die commentaren in de krant en die uitlatingen via de socials. Dat maakt me echt blij! Eerst was ik in een mineurstemming. Hoe kan zulke wetgeving nu worden gemaakt in ons zo open land. Ik zag de razziateams van Pegida al door de straten marcheren, de bussen doorzoeken en de ziekenhuizen “schoonvegen”. Maar nee, die zorgen zijn onterecht.  Een pak van mijn hart!

Sinds eergisteren hoor ik iedereen praten over met elkaar communiceren, elkaar aankijken en een veilig gevoel bezorgen. Allemaal door het verbod van een stukje textiel. Opeens is iedereen geïnteresseerd in de ander. Er is een einde gekomen aan kruintjes kijken in de tram, bus en metro. Weg met de smartphone, we communiceren voortaan met elkaar. We gaan de hele dag “connecten”. Iedereen wil het, zelfs Annemarie van Gaal! Top!

Allways look at the bright side of life, denk ik dan. Een burka zag ik toch al nooit op straat of in de metro, maar nu mag ik iedereen, ongevraagd en brutaal in de ogen kijken. Want het burkaverbod gaf onomstotelijk aan dat daar een enorm gebrek aan is. Gezellig!Of was dat communicatie argument toch ook weer nep?

Verschenen bij Joop.nl van BNNVARA

Dit bericht is geplaatst in Columns, Openbare Orde. Bookmark de permalink.