Potdichte grenzen

Beluister hier de column

Foto: Unsplash

Het was vandaag een hartstikke mooie dag. Best wel een beetje busy, maar wel OK. Ik neem u even mee en vertel u direct even erbij met welke landen ik allemaal te maken had.

Om 7.30 u ging mijn wekker af (made in Korea). Even uitrekken en hup onder de douche (made in Germany). Afdrogen met die zachte handdoeken (made in Bangladesh) en dan stap ik vol goede moed in mijn jeans (made in Vietnam) en overhemd (made in India). Heerlijk even een flinke mok koffie (made in Colombia) drinken, gezet met die super koffiemachine (made in Italy). En klein ontbijt erbij (made in UK & Ecuador) en ik kan er weer tegenaan. Uiteraard wil ik het nieuws beluisteren via de radio (made in Taiwan), ik ben immers een nieuwsjunk.

Dan op pad. Eerst even lopen naar de bushalte op mijn mooie leren schoenen (made in Spain). Instappen in de bus (made in Sweden) van een Israëlische maatschappij. In de drukte met de metro mee (made in Belgium). Onderweg check ik mijn mail en Whatsapp (made in US) op mijn superslanke smartphone (made in Romania). Ik kom weer helemaal bijgelezen aan op de plaats van bestemming. Ik stap in de lift (made in Austria). Ik schuif aan een prachtige vergadertafel en prettige stoelen (made in Finland). Op de tafel microfoons, om elkaar goed te verstaan en om notulen te maken (made in France). Na een 2 uurtjes zeer nuttig overleg weer terug naar huis.

Ik moest boodschappen doen, dus ik stapte in mijn hybride tuut (made in Japan). Uiteraard doe ik dat bij de supermarkt hier in de buurt (made in Germany). Er is een flesje wijn in de aanbieding (made in Portugal) en de groenten zien er ook weer prima uit (made in Ireland & Poland). Weet je wat, ik neem ook een pak vanillevla mee (made in Holland).

Weer thuis en na het eten zet ik de pc aan (made in China) en bekijk het 8 uur Journaal op de flatscreen (made in Japan).

Voor het slapen gaan laafde ik me aan al die snoeiharde Facebookpostings (made in US) over behoud van Nederlandse cultuur en potdichte grenzen.

Reageren: column@alfredblokhuizen.nl

Gepubliceerd in weekblad Groot Nissewaard en Joop van BNNVARA

 

Dit bericht is geplaatst in Columns, Politiek. Bookmark de permalink.