Tunnelvisie op Spijkenisserbrug

Bijna iedere maand lezen we het wel ergens, als er een storing is of een onverlaat een slagboom ondersteboven heeft gereden: Weg met de brug en leg een tunnel aan!…. En wel nu!…. Morgen de schop in de grond! Dat de gewone Nissewaarder dat zegt kan ik nog billijken, maar dat politici dat doen is eigenlijk ongelofelijk en misleidend, want ze behoren de feiten te kennen en de inwoners een realistische oplossing te bieden voor vraagstukken. Soms moet de politiek ook de inwoners tegenspreken, als ze iets willen dat niet kan, dat wordt namelijk ook zeer gewaardeerd. Politici worden er goed voor betaald en hebben ambtenaren ter beschikking die hen kunnen adviseren.

Of een tunnel kan en wat dat dan wel gaat kosten is allang globaal uitgezocht door de Provincie, baas over de Groene Kruisweg. Uitslag van dat onderzoek is kortweg: de tunnel gaat van niks naar nergens, levert heel grote verkeerskundige problemen in Spijkenisse op, kost nú tegen de 200 miljoen, daarna 20 miljoen per jaar (= € 600,- per huishouden) en het neemt tenminste 18 jaar in beslag om ‘m te gaan graven. De Nissewaarder van nú heeft er dus helemaal niets, noppes, nada aan.

Dat de tunnel van niks naar nergens gaat komt door hoe diep de tunnel moet komen te liggen. Bij die diepte hoort een helling, zodat een volle vrachtwagen er ook door kan. De rekenmeesters kwamen dan uit vlakbij Halfweg en Tussenwater. Daar wil je als automobilist niet zijn en betekent heel erg veel meer verkeersoverlast voor noord en west Spijkenisse, maar ook in Hoogvliet. Je kunt dan namelijk niet even vanaf de Schenkelweg of Hekelingseweg richting Hoogvliet en andersom. Daar zullen heel erg veel bewoners niet blij van worden. Ik denk niet dat ze er ook in Hoogvliet blij van worden.

Dus politici: schrap de tunnelvisie op de Spijkenisser Tunnel uit uw partijprogramma’s of uitingen en vertel de inwoners de werkelijkheid. Kom met echte plannen die op korte termijn soelaas bieden.

Tja, en dan sta je weer eens voor de brug……. Bedenk dan, als er een schip voorbijkomt: daar komt weer heel veel werkgelegenheid voorbij voor de mensen in de regio Dordrecht. Dan is de wachttijd een stuk aangenamer, want u weet dat we het met zijn allen zo goed hebben door al die handel. Misschien vergeet u dan die tunnelvisie op de Spijkenisserbrug.

Verschenen in Groot Nissewaard

Dit bericht is geplaatst in Columns, Politiek. Bookmark de permalink.