Verdikke! Ik zat er helemaal naast!

Ja, beste lezer, ik heb de wijsheid al jaren in pacht. Dat weten we allemaal. Mijn mening is gewoon altijd de beste. En eigenlijk weet u dat ook, als u mijn columns leest. Altijd geheel to the point en de spijker helemaal op zijn kop. Ook mijn volgers op Facebook knikken altijd ja & amen en denken: die gast heeft het helemaal goed gezien. Mijn devies is: ik heb altijd gelijk, ook al heb ik het! Als ik mijn stukjes teruglees denk ik: zo, dat heb je maar fantastisch gezegd.  Chapeau, toppie!

Tja, en toen kwam die eeuwige rivaal Chris Hottentot,  Raadslid van Nissewaard Lokaal, met een ondoordacht kletsverhaal over flitspalen bij de Spijkenisser brug. Want er worden zoveel slagbomen kapotgereden door testosteronbommetjes met 4 wielen, die te veel haast hebben. Wat een onzin, borrelde in mij op. En ik typte dat ook direct op Facebook, want bij mij kwam de adrenaline uit mijn oren bij het horen van zoveel dom populisme.  Hij kon toch ook wel weten dat de brug al volhing met elektronische spionnetjes?

Opeens kreeg ik Rijkswaterstaat aan de telefoon vanwege mijn radioprogramma www.delateavond.nl . Het ging over totaal iets anders, maar nu ik ze toch aan de lijn had wilde ik het flauwekulverhaal van Hottentot wel even toetsen. Nou….. zucht…. Het schaamrood steeg tot ver boven mijn kaken. Die vermaledijde Hottentot had gewoon gelijk. Potverdrie, dat zal me toch niet gebeuren, dacht ik. Maar ja, het was te laat. Rijkswaterstaat overtuigde me in amper een minuut met argumenten die ik zelf ook wel had kunnen bedenken als privacy activist. Ik kon echter de verlokkingen van Facebook niet weerstaan.

Ik wilde niet de faalhaas uithangen en mijn posting weghalen. Ik gaf in dezelfde posting in een naschrift toe dat ik er naast zat. Hottentot had een punt en ik steun hem. Laat maar komen die flitspalen die zoveel schade veroorzakende straatracers op de bon zetten.  En weet je wat? Het voelde helemaal niet slecht om mijn ongelijk toe te geven. Ook niet terwijl Hottentot en ik bij gelegenheid heftig in de clinch liggen.

Is dit voor herhaling vatbaar? Uhm….. ja, maar niet te vaak hoor, want dat “ik heb gelijk, ook al heb ik het” voelt ook wel heel veilig. Verdikke, ik zat er naast deze keer!

Verschenen in Groot Nissewaard

Dit bericht is geplaatst in Columns, Diversen. Bookmark de permalink.