Verstrikt in lange armen door DENK

Die lange armendiscussie slaat ​gewoon ​nergens op, is contraproductief en hypocriet. Men raakt vanzelf verstrikt in al die zogenaamde lange armen!

De laatste 2 weken struikelen reagurend Nederland en de populistisch denkende Kamerleden over de partij DENK. Deze partij zou de lange arm van de Turkse president Erdogan faciliteren, roept men luidkeels en in koor. De Turkse Kamerleden zouden moeten worden geweerd uit de Commissie ​S​tiekem. Ze zouden extra moeten worden gecontroleerd door de AIVD. Deze Kamerleden zouden immers vanwege hun afkomst niet betrouwbaar zijn.

Hun eed is niet geldig, ze plegen takiya zo u wilt. Verder is de vrijheid van denken en meningsuiting voor hen beperkt, zo blijkt uit veel commentaren. Het zijn kennelijk tweederangs politici dan wel burgers die niet voor zichzelf kunnen denken en Turkse sturing nodig of willen hebben.

Maar gezien het feit dat zich steeds meer verschillende etniciteiten melden bij deze partij wordt het wel heel lastig om vol te houden dat ​dat ​lange armenverhaal juist is. Want het aantal armen wordt dan wel een beetje veel. Die armen komen dan ook nog uit totaal verschillende werelddelen en ze hebben dan ook nog enorm tegengestelde belangen. Het lijkt wel internationale politiek…

Als we de reaguurders en bepaalde Kamerleden moeten geloven zouden in het parlement verschillende lange armen zich sturend bemoeien met de dagelijkse politiek. Voor DENK alleen al zou het om 3 lange armen gaan. Eerst natuurlijk die van die ‘duivelse’ Erdogan, en dan die ‘rare’ koning Mohammed VI van Marokko en de ‘crimineel’ Bouterse van Suriname. Want nu Sylvana Simons zich heeft gemeld komt Bouterse er natuurlijk ook bij als lange arm. Daarbij hebben we ook nog het armpje uit Wassenaar van ‘vastgoedplanner’ koning Willem Alexander. Warempel een fraai gezelschap!

Toch wel apart dat men zich alleen richt op Erdogan. Maar ja, dat zal wel weer de gezellige waan van de dag zijn. Nu zijn de moslims weer even off the hook en kunnen de Antillianen weer een tijdje ademhalen. ​Nu zijn de Turken weer even 2 maandjes aan de beurt. Daarna natuurlijk weer op naar de volgende bevolkingsgroep die we voor rotte vis kunnen uitmaken! Want schelden zullen we!

Maar hoe zit het eigenlijk met de lange armen van Merkel, van Obama, van Cameron en van Netanyahu? De PVV, CU en SGP tonen zich al jaren trouwe slippendrager van uiterst rechts Israël. De PVV heult daarbij al jaren met uiterst rechtse clubs in de VS, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland. Erger nog, deze partij wordt gefinancierd vanuit de VS en Israël. Hoe zit dat dan met dié lange armen?

Ik zou het bijna vergeten: reagurend Nederland struikelt ook al jaren over de lange armen van Brussel.

Al met al raakt reagurend Nederland, en met hen de zich populistisch gedragende politici, verstrikt in al die lange armen. Het is dus een hypocriet non argument. Het past in deze aloude maar steeds falende strategie om opponenten weg te zetten:
Eerst negeren.
Dan bespotten.
Dan criminaliseren.
We zitten nu in de criminaliseringsfase​. Ze worden immers verdacht gemaakt​.

Uiteindelijk winnen de slachtoffers van die strategie.​ Voorbeeld daarvan is onder andere de Partij voor de Dieren.​​​ Deze partij werd ook eerst voor milieugekken uitgemaakt.​ Kijk nu maar eens naar de peilingen!

En ik maar denken dat politiek Nederland die mechanismen intussen wel kende. Nee dus, ze stappen steeds in dezelfde valkuilen​, zo lijkt het​. Het resultaat is dat men nog sterker laat zien dat men de ​onderwerpen ​die DENK aankaart niet serieus genoeg neemt. Men redeneert ervan weg en leidt ervan af door het lange arm verhaal van Erdogan.

Het kan ook nog zo zijn dat rechts Nederland zeer bewust zo op de nieuwkomer inbeukt om links nog verder te versplinteren. Want elke zetel die DENK ophaalt komt vooral uit de PvdA, SP en GroenLinks​, verwacht ik​. Dat zou een zegen zijn voor ​bijvoorbeeld VVD en CDA.

Verschenen bij Joop.nl van BNNVARA

 

Dit bericht is geplaatst in Columns, Politiek. Bookmark de permalink.