Voor het geld!

Beluister hier de column

Ik ben helemaal om. Na honderden scheldpartijen, verwensingen en analyses van mijn verstandelijke vermogens ben ik echt helemaal om! Ik ben overtuigd: alles is de schuld van extreem linkse cryptocommunisten, gutmenschen en nep professoren in dienst van de geheimzinnige Bilderberggroep!

Hoewel ik geen kinderen heb, dacht ik altijd aan de mensheid en natuur na mijn vertrek naar gene zijde. Dus ik dacht dat we de lucht, het water en aarde schoner moeten nalaten. Ik dacht steeds dat we een beetje ontspannen moeten omgaan met het verkeer. Een file? Jammer, nemen we wat meer tijd. Een weekendje weg met een vliegtuig? Niet doen, dat is slecht voor de planeet en mensen die onder de rook en geluid van een luchthaven wonen. Goed voor elkaar zorgen in een prima sociaal stelsel, waar armoede en dwangarbeid niet bestaat, leek me ook wel wat. Een wereld waar privacy goed wordt beschermd en de overheid en de werkgever op afstand blijven leek me prettig.

Maar na al die heftige reacties en sinds de zoveelste boreale uil is neergestreken, ben ik opnieuw gaan denken. Dat hele milieuverhaal lijkt een hoax te zijn. Bedoeld om ons allen rap ten gronde te richten. Dus ik moet vooral heel veel gaan vliegen, walmende diesels rijden, betogen voor het aanleggen van veel meer wegen, en gewoon verfresten en olie in het riool laten lopen. Uit protest! Ook mag de knaldemper uit de uitlaat en hup 120 op de Schenkelweg. Ik lig er toch zelf niet wakker van. Heerlijk zo’n gedachte. Gewoon ikke en de rest kan stikken. En de zieken en sociaal zwakkeren, ach die moeten niet zeiken. Gewoon aan het werk zonder salaris. Dat zal ze leren die uitvreters/profiteurs. Dierenwelzijn? Pleurt toch op!

Mijn zonnepanelen gaan uit. De hybride auto naar de sloop. Toedeloe welzijn van de medemens en natuur en de toekomst van de kinderen en kleinkinderen van anderen. Ik ga er op los leven. Fuck de samenleving. Alfred Blokhuizen first!

Maar ja, even narekenend: milieubewust, sociaal en verantwoord leven is wel gewoon goedkoper. Dus ik doe het nu voortaan voor het geld!

Gepubliceerd in Weekblad Groot Nissewaard

Dit bericht is geplaatst in Columns, Diversen. Bookmark de permalink.