Palestijnen geef Palestina op, nu is het moment!

Aan het opgeven van de Palestijnse staat zitten alleen maar voordelen, in het licht van de eeuwigdurende bezetting en ontneming van rechten.

De Amerikaanse regering gooit weer de knuppel in het hoenderhok, door de stad Jeruzalem te willen erkennen als de hoofdstad van Israël. Daarmee laten de VS weer de internationale gemeenschap in de steek, maar zeker ook de Palestijnen. Dit heeft grote gevolgen voor de Palestijnen. Die mensen zijn weer een deel van hun laatste beetje rechten kwijt.

Wat staat de Palestijnen nu te doen, na de zoveelste provocatie en diefstal van hun land? Ze zijn erkend als land, maar hun bezetter wil nu niet en nooit niet inbinden. Daarbij krijgen ze dus de steun van een wereldmacht in verval. Duidelijk is dat er nooit een Palestijnse staat zal worden gevormd. Mede door het moreel failliete Amerika worden de rechten van de Palestijnen verder om zeep geholpen.

Ik zeg: Palestijnse regering geef Palestina nu op en laat de inwoners van de bezette en afgegrendelde gebieden inwoner van het land Israël worden. Het is nu het moment! Wordt Israëlisch staatsburger, want dat is wat Israël eigenlijk zelf ook wil met al die annexaties, die openlijk wordt gesteund door de Amerikanen. Of wil de Israëlische regering, stiekem wel het land maar niet de mensen die er wonen? Als dat zo is, moet dat dus maar duidelijk worden. Dan zien we de werkelijke bedoelingen van de Israëlische regering.

Aan het opgeven van de Palestijnse staat zitten alleen maar voordelen, in het licht van de eeuwigdurende bezetting en ontneming van rechten. Als Israëlisch staatsburger heb je immers stemrecht en kun je ook genieten van de vrijheid die een Israëlische “democratie” biedt. Men kan dan politieke partijen stichten en invloed uitoefenen. Ook kan er niet meer gestraft worden, want dan straft de staat zichzelf. Een democratie wil toch niet aan apartheid beginnen …. toch? We weten allemaal hoe dat uiteindelijk verliep in Zuid-Afrika.

De Joodse bevolking wil toch zelf geen langs etnische lijnen georganiseerde staat worden, waar de Palestijnse bevolking wordt onderdrukt? Dat past toch niet in een democratie? Of ligt het dan opeens anders? In dat geval moet dat ook maar eens worden uitgesproken. Dan weten we wat die democratie werkelijk waard is.

De Palestijnse bevolking, binnen Israël, Gaza en Westelijke Jordaanoever, is vrijwel even groot als de niet-Palestijnse bevolking van Israël. Dat zou betekenen dat ze ook ongeveer 60 van de 120 zetels in de Knesset kunnen behalen. Opeens ziet het politieke plaatje er dan heel anders uit. Opeens kunnen de Palestijnse burgers echt meepraten, meebeslissen en niet lijdzaam afwachten welke strafmaatregel men in de Knesset nu weer afkondigt. Opeens hoeft al het geld niet te worden besteedt aan wapentuig en een militair apparaat. Het dwingt ook de niet Palestijnse bevolking tot vreedzaam samenleven.

Ik ben nog even aan het puzzelen hoe je dat noemt. Het annexeren van land, maar zonder de bewoners van nu op te nemen. Ik gun gewoon iedereen in dat kleine stukje Midden-Oosten alle geluk. De 2 statenoplossing brengt dat geluk niet, omdat alleen al het opeisen van vreedzame, democratische en universele rechten alweer leidt tot verdere onderdrukking en afstraffing. Nu de Palestijnse bevolking openlijk door de VS in de steek wordt gelaten zal dat alleen maar nog sterker worden.

Dus Palestijnen geef de 2 statenoplossing op en wordt deel van Israël, nu Jeruzalem je toch wordt afgepakt met de vriendelijke groeten van de Amerikanen die jullie tientallen jaren aan het lijntje hebben gehouden. Israël wil het ook, want men spreekt zelf niet van bezette gebieden. Kom daarna voor de bevolking op in de Knesset. Jullie hebben over 20 jaar daar al de meerderheid. Dan kunnen jullie op een Mandela wijze afrekenen met het verleden van onderdrukking, diefstal en verdrijving.

Verschenen bij Joop.nl van BNNVARA

 

Dit bericht is geplaatst in Columns, Politiek. Bookmark de permalink.